Amikor eljön Isten országa (Jelenések 20:1-6)

Amikor eljön Isten országa (Jelenések 20:1-6)És láttam, hogy egy angyal leszállt a mennyből; az alvilág kulcsa volt nála, és egy nagy lánc a kezében. Megragadta a sárkányt, az ősi kígyót, aki az ördög és a Sátán, megkötözte ezer esztendőre, levetette a mélységbe, bezárta, és pecsétet tett rá, hogy meg ne tévessze többé a népeket, amíg el nem telik az ezer esztendő: azután el kell oldoztatnia majd egy kis időre. És láttam trónokat: helyet foglaltak rajtuk, és ítélő hatalmat kaptak azoknak a lelkei, akiknek fejüket vették a Jézusról való bizonyságtételért és az Isten igéjéért; akik nem imádták a fenevadat, sem az ő képmását, és nem vették fel az ő bélyegét a homlokukra és kezükre: ezek életre keltek, és uralkodtak a Krisztussal ezer esztendeig. A többi halott nem kelt életre, míg el nem telt az ezer esztendő. Ez az első feltámadás. Boldog és szent az, akinek része van az első feltámadásban: ezeken nincs hatalma a második halálnak, hanem az Isten és a Krisztus papjai lesznek, és vele fognak uralkodni ezer esztendeig. (Jelenések 20:1-6)

Nyugisabb reggeleken a feleségemmel meg szoktuk beszélni, hogy mit álmodtunk éjjel. Én kevesebbet álmodok (az időt alvásra használom), de azért szoktam időnként. A legrosszabbak azok az álmok, amikor az életem szilárdnak hitt elemei megváltoznak, minden a feje tetejére áll, és a megváltozott körülmények túl valóságosnak tűnnek. Biztos ti is voltatok már így. Ilyenkor megkönnyebbülés felébredni. Azt hiszem, hogy az emberi történelem nagyjából arról szól, hogy az Isten által tervezett élet a feje tetejére állt. A világ olyan, mint egy rossz álom. De a jó hír az, hogy ebből az álomból is lesz felébredés, egyszer ez a feje tetejére állt világ is visszaáll majd az eredeti rendbe.

Hitem szerint a következő esemény, aminek be kell következnie a profetikus naptár szerint, az elragadtatás, amikor Isten magához veszi a gyülekezetet. A földön ezután egy 7 éves nyomorúság következik, ami az armageddoni csatával zárul, amikor Krisztus velünk együtt visszatér a földre, hogy megalapítsa a királyságát. Jézus ezután ezer éven keresztül fogja kormányozni a földet Jeruzsálemből. Ez az időszak a gyógyulás, és a helyreállás időszaka lesz. A sátán nem lesz jelen a földön, Jézus viszont fizikailag is itt lesz velünk együtt. Ez gyógyulást fog hozni a nemzetek közötti kapcsolatokba – nem lesz háború. Gyógyulást hoz az állatvilágba is – a ragadozók is vegetáriánus étrendre váltanak. A föld pedig tele lesz az Úr ismeretével – az emberiség kigyógyul majd a vallásoskodásból.

LionLamb

Miért fontos számunkra, hogy beszéljünk az ezer éves királyságról? Mert más szemszögből világítja meg a jelenlegi életünket. Sok keresztény úgy éli az életét, mintha ezt a néhány évtizedet „túl kellene élni”, mielőtt mennénk a mennybe. A földet csak porfészeknek, a „zarándoklat helyének” tartják. Istennek azonban sokkal nagyobb terve van velünk. Mielőtt végleg elmennénk a mennybe, még a földön (igen, ebben a „porfészekben” – ami szerintem egyébként lélegzetelállítóan gyönyörű) töltünk majd ezer évet, és részt veszünk Krisztus kormányzásában. Az életünk, a jelenlegi problémáink mind erre készítenek fel minket. Pál apostol is ezt idézte a korinthusiak figyelmébe: „Nem tudjátok, hogy a szentek a világ felett fognak ítélkezni?” De erre figyelmeztet Jézus egyik példázata is három szolgáról, akikre az elutazóban lévő uruk pénzt bízott, majd hazatérése után az alapján adott nekik hatalmat városok fölött, hogy mennyire hűen bántak a rájuk bízott pénzzel. A jelenlegi életünk arról szól, hogy elfogadjuk Jézust a királyunknak, és felkészüljünk a vele együtt való kormányzásra, kamatoztatva az ajándékainkat.

Ez az ország már kétezer éve épül láthatatlanul. Tagjai mindazok, akik Jézust ismerik el Uruknak és királyuknak. De egyszer be fog teljesedni az is, amiért a keresztények kétezer éve imádkoznak: „Jöjjön el a te országod!”. Jézus királysága el fog jönni láthatóan is. Mi pedig, az övéhez hasonló, fizikai de halhatatlan, megdicsőült testben részt veszünk vele együtt a kormányzásban. Képviseljük már most is ezt a királyságot!

Kapcsolódó ének: Crown Him With Many Crowns (Jöjj, Koronázzuk Őt!)

Ha tetszett a bejegyzés, iratkozz fel e-mail értesítőmre ide kattintva.
 • Jakus Ágnes

  Köszönöm ezt a bejegyzést! Egy kérdésem van: az ezeréves Krisztussal együtt uralkodás nem csak a vértanúkra vonatkozik?

 • Kurucz Sára

  ooooo

  • Nyári Attila

   Ezt nem értem 🙂