Bevezetés: Milyen hatással volt rám a Jelenések könyve

Bevezetés: Milyen hatással volt rám a Jelenések könyveAz elmúlt két évben – változó intenzitással – azzal foglalkoztam, hogy megértsem a Jelenéseket. Zavart, hogy nem értem ezt a szimbólumokkal teli, és (számomra) érthetetlen képekkel teli bibliai könyvet. Ezért beleástam magam.

Amit találtam, az lenyűgözött. Korábban azt hittem, hogy a könyv Isten jövendő ítéletéről és bosszúállásáról szól, ami az emberekre vár. De rá kellett jönnöm, hogy a Jelenések könyve sokkal inkább Isten kegyelméről, és szó szerint végtelen szeretetéről szól.

Az evangéliumok, a kereszt története arról szól, hogy Isten a végsőkig elment azért, hogy megmentse az embereket. A Jelenések könyve azt mutatja be, hogy Isten a végsőkig vár, és mindent megtesz azért, hogy lehetőleg senki ne vesszen el. Azon dolgozik, hogy az emberek elfogadják azt az ajándékot, amit felkínált nekik: az örök életet, amit ingyen, hit által kaphatnak meg.

Ahogy láttam Isten szeretetét a Jelenések könyvében, az is megtörtént, amire legkevésbé számítottam: újra fellobbant bennem a tűz. A szürke, ellaposodóban lévő hétköznapok közepette újra célt és értelmet találtam az életemnek.

Szeretném, ha minél többen megértenék a Jelenések üzenetét, ezért kezdem írni ezt a sorozatot. Végig fogunk menni a könyvön fejezetről fejezetre, versről versre. Ha sosem értetted a Jelenések könyvét, de érdekel, tarts velem. Ha te is hajlamos vagy rá, hogy elkapjon a mindennapi élet gépszíja, és elveszítsd a szemed elől a célt, a szívedből pedig a tüzet, szintén tarts velem. Remélem, hogy sokak számára áldás lesz ez a sorozat.

A legegyszerűbben úgy tudod követni, ha megadod az e-mail címedet ide kattintva, így mindig megkapod a legfrissebb részt e-mailben. Természetesen később bármikor leiratkozhatsz.

Ha tetszett a bejegyzés, iratkozz fel e-mail értesítőmre ide kattintva.
 • Robert Gal

  Szia Attila,

  szeretném én is követni a gondolatokat. Szokot idöm lenni az irodában a gép
  elött, és örülök, ha valami lelki hasznos dologgal tudom elfoglalni magamat.

  Szeretném, ha bennem is ujra egy nagyob tüz tudna fellángolni, nem csak idönkénti
  rövid fellángolások.

  Üdv Robi

  • admin

   Szia Robi, köszönöm, hogy csatlakoztál! Remélem, hogy áldás lesz számodra a sorozat. Isten az, aki fellobbanthatja a tüzet bennünk, bárcsak lángolna már! 🙂 Attila

 • Szabados Esztre

  Szia Attila!

  Engem is nagyon érdekel, már én is beleástam magam és tanulom a Krisztus szeretetét az igéből, örülök, hogy Isten Lelke által hirdeted az evangéliumot, amit megtaláltál.
  Éhesek és szomjasak vagyunk rá, és szeretnék mindig az lenni, hogy megtanuljak hinni, mert “minden lehetséges annak, aki hisz”.

  Eszter

  • Attila

   Szia Eszter, neked is üdv a csapatban! Az evangélium annyira jó hír a világnak, hogy önzőség lenne megtartani magunknak. Remélem, hogy a Jelenések könyvén keresztül is teljesen egyértelmű lesz, hogy mi van Isten szívében velünk, emberekkel kapcsolatban. Köszönöm, hogy csatlakoztál, és bátran szólj hozzá majd a bejegyzésekhez! Attila

 • Kovács Eszter

  Szia Attila,
  Nagyon hálás vagyok, hogy rátaláltam erre az oldalra. Egy idő után észrevettem, hogy a gépen a leveleket mindig a spamek közé teszi. Nem tudom hol a hiba? Ha elfelejtem megnézni, akkor egy idő után törlődik.
  Üdv. Eszter

  • Nyári Attila

   Szia Eszter,
   Nem tudom, hogy pontosan mi a hiba. Azt tudod tenni ellene, hogy amikor megnyitsz egy-egy levelet a spamek közül, felül a “Nem spam” gombra kattintasz, és a Gmail elvileg néhány alkalom után megtanulja, hogy ne kukázza ki a leveleket. Remélem működni fog így.
   Üdv, Attila