Jöjjetek és menjetek! (Máté 28)

Jöjjetek és menjetek! (Máté 28)Azt csodálom a keresztény ünnepekben, hogy noha gyerekkorom óta ismerem a hozzájuk kapcsolódó bibliai történeteket, Isten mégis mindig rá tud mutatni valami újra, frissre, amit korábban nem láttam.

Idén az hatott az újdonság erejével rám, hogy Máté evangéliumában mennyire összekapcsolódik a feltámadás tényéről való megbizonyosodás és a bizonyságtételre való kiküldés. Az angyal az egyik versben még hívja az asszonyokat, hogy jöjjenek, nézzék meg a helyet, ahol Jézus feküdt, a következő mondatban azonban már azt mondja nekik, hogy menjenek el gyorsan, és mondják el a tanítványoknak, hogy feltámadt.

Mindig is tetszett, hogy a Biblia nem vár tőlünk vak hitet. Szeretné, ha az agyunkkal, érzékszerveinkkel, a vele való találkozással, és minden más lehetséges módon megbizonyosodnánk róla, hogy Jézus él. Utána viszont küld, hogy ezt a hírt megosszuk másokkal is. Az üzenet ma is ugyanígy szól hozzánk: jöjjetek, aztán menjetek!

Erről beszéltem tegnap, a tanítást megnézhetitek, meghallgathatjátok vagy letölthetitek ide kattintva. Áldott húsvétot kívánok nektek! Krisztus feltámadt! Valóban feltámadt!

1-vlcsnap-2016-03-27-019
Ha tetszett a bejegyzés, iratkozz fel e-mail értesítőmre ide kattintva.