Kezdjetek el élni! (Lukács 19:11-27)

Kezdjetek el élni! (Lukács 19:11-27)Amikor elindítottam a blogomat, nem sejtettem, hogy az életem egyik legjobb lépése lesz. Nem csak azért bizonyult annak, mert rengeteget tanultam magam is, miközben írtam, hanem főként azért, mert így hétről hétre hozzátehetek valamit az életetekhez.

Legtöbben talán nem is sejtitek, milyen színes társasághoz tartoztok – az olvasók között vagytok idősebbek és nagyon fiatalok, nők és férfiak, hívők és nem hívők, és még a hívők között is rengeteg felekezetet, gyülekezetet képviseltek.

Ami azonban közös bennetek, az a nyitottságotok. Egy blog nyilván nem olyan, mint a rádió, aminek a hallgatásához ragaszkodnak a munkatársaid, ezért kénytelen vagy te is hallgatni. Ezt a blogot mindenki a saját döntése alapján olvas, és gondolom azért, mert fejlődni, formálódni akar.

Ez számomra azért fontos, mert amióta belekezdtem a Biblia tanulmányozásába, egy olyan Istent ismertem meg, aki örömét leli abban, amikor az emberek nem rekednek meg azon a ponton, hogy az árral úszva valahogy túlélik az életet, hanem felismerik, hogy mi a küldetésük, beleállnak abba, és kibontakoztatják istenadta képességeiket.

Ezért áll hozzám annyira közel az elhívás témaköre és Jézusnak a minákról szóló példázata, amit most vasárnap tanulmányoztunk. Ez volt az utolsó példázat, amit elmondott, mielőtt Jeruzsálembe ért, ahol a kereszt várt rá.

Egy előkelő emberről szól, aki megbízta a szolgáit, hogy gazdálkodjanak a vagyona egy részével és szerezzenek hasznot. A történet végén a legtöbben nyereséggel számoltak el. Volt azonban közöttük, aki annyira félt a kudarctól, hogy inkább elrejtette a pénzt azt gondolva, hogy így legalább nem veszít.

Te felfedezted már, hogy mi az elhívásod? Vagy biztonsági játékos vagy? Tudod, hogy milyen ajándékaid vannak, és hogy mi a feladatod az életben? Ha még nem, akkor különös szeretettel ajánlom ezt a tanítást, nem az előadó, hanem a téma miatt. (Kattints ide, vagy a képre.)

kezdjetek

Vasárnap a gyülekezetben tettem egy merész ajánlatot, amit most rátok is szeretnék kiterjeszteni. Ha még nem tudod, hogy mi az elhívásod, de szeretnéd felfedezni, akkor kész vagyok segíteni neked ebben. Ha végignézted a tanítást, és még mindig úgy gondolod, hogy belevágnál, írj nekem, és összehozunk egy közös kávézást vagy egy Skype beszélgetést.

Ha tetszett a bejegyzés, iratkozz fel e-mail értesítőmre ide kattintva.