Krisztus visszajön! Várod? (Jelenések 1:7-8)

Krisztus visszajön! Várod? (Jelenések 1:7-8)7Íme, eljön a felhőkön, és meglátja minden szem, azok is, akik átszegezték, és siratja őt a föld minden nemzetsége. Úgy van. Ámen.  8Én vagyok az Alfa és az Ómega így szól az Úr Isten, aki van, és aki volt, és aki eljövendő: a Mindenható. (Jel 1:7-8)

Időnként elgondolkozok, hogy vajon mi lett azokkal az emberekkel, akik részt vettek Krisztus keresztre feszítésében. Pilátus, a római katonák, a zsidó papok és a nagytanács tagjai, az utca népe… Vajon mind egyértelműen elítélték a szívükben Jézust? Vagy csak túl nagy volt a tömegnyomás? És – ez még jobban foglalkoztat – későbbi életük során gondolkoztak-e még a kivégzett názáreti ácson? Eszükbe jutott-e, hogy mi van, ha tényleg igazat mondott magáról, és tényleg Isten fia volt?

A kivégzés után elterjedt a hír, hogy Jézus feltámadt. De nem jelent meg mindenkinek, csak azoknak, akik közel álltak hozzá. Ezért a többiek továbbra is abban a hitben tudták magukat tartani, hogy az egész csak mese.

Alig várom azt a napot, amikor Krisztus visszajön. Ez lesz a végső bizonyíték amellett, hogy amiben hittünk, az igaz. Bizonyíték nem nekünk, hanem azoknak, akik nem hittek benne. Ők sírni fognak, amikor rájönnek, mit hagytak ki. De hiszem, hogy sokak szemében ezek a megtérés könnyei lesznek. Be fog bizonyosodni, és sokan elfogadják majd, hogy Jézus valóban Isten, aki van, aki volt, és aki eljövendő. A kezdet és vég nélküli teremtő, aki annyira szerette a teremtményeit, hogy hagyta magát általuk keresztre feszíteni, értük.

Keresztényekkel beszélgetve tapasztalom, hogy sokan összekeverik az elragadtatást, és Krisztus második eljövetelét. Ez két különböző esemény. A Biblia alapján én úgy látom, hogy a következő esemény, aminek be kell következnie, az elragadtatás – amikor Krisztus kiveszi a gyülekezetet, a hívőket a világból. Ezután még egy újabb 7 évet kell arra várni, hogy Jézus visszatérjen (velünk együtt) dicsőségesen a Földre, és uralkodni kezdjen.

A kérdés, hogy készen állsz-e  az elragadtatásra, vagy szorongva gondolsz rá?

Ha hiszel Jézus Krisztusban, aki megváltott téged, akkor úgy gondolom, nincs miért aggódnod. Ha felismerted, hogy bűnös vagy, megtértél, és elfogadtad Jézus Krisztus áldozatát, akkor az övé vagy. Bízz hát az ígéretében! „Mert az Isten nem haragra rendelt minket, hanem hogy elnyerjük az üdvösséget a mi Urunk Jézus Krisztus által, aki meghalt értünk, hogy akár ébren vagyunk, akár alszunk, vele együtt éljünk.” (1)

Watch And Pray – Final Act Productions (Jézus Visszajön!)
Ha tetszett a bejegyzés, iratkozz fel e-mail értesítőmre ide kattintva.
 • Székely Pál Domokos

  Szia Attila!

  Csak arra vagyok kíváncsi, hogy az ezután írtakat, hogyan következteted a Bibliából?
  “Keresztényekkel beszélgetve tapasztalom, hogy sokan összekeverik az elragadtatást, és Krisztus második eljövetelét. Ez két különböző esemény. A Biblia alapján én úgy látom, hogy a következő esemény, aminek be kell következnie, az elragadtatás – amikor Krisztus kiveszi a gyülekezetet, a hívőket a világból. Ezután még egy újabb 7 évet kell arra várni, hogy Jézus visszatérjen (velünk együtt) dicsőségesen a Földre, és uralkodni kezdjen.”

  csodálkoztam, mert még sosem halottam ezt, hogy Jézus eljön értünk, aztán 7 év múlva visszajövünk vele az Ő földi uradalmába. Akkor akik ottmaradtak az elragadtatáskor, kaptak 7 évnyi kegyelmet a megtérésre?

  Amúgy nagyon hálás vagyok Istennek, hogy belevágtál ebbe a sorozatba, egyáltalán a Jelenések könyvébe. 😀 Csak így tovább!

  Pali Domi

  • Attila

   Szia! Köszönöm a biztatást. Örülök, hogy olvasod a sorozatot, és a kérdésednek is!

   Azt az állítást, hogy Krisztussal együtt visszatérünk a Földre, ezekre a versekre alapozom:

   Amikor a Jelenések könyve leírja Jézus visszajövetelét, ezt írja (Jelenések 19:14): „A mennyei seregek követték őt fehér lovakon, tiszta fehér gyolcsba öltözve.” Itt először angyalokra gondolnánk, de érdekes, hogy néhány verssel korábban leírja, hogy kik öltöznek fehér gyolcsba: (Jelenések 19:7-8): „… eljött a Bárány menyegzője, felkészült menyasszonya, és megadatott neki, hogy felöltözzék fényes, tiszta gyolcsba.” Tehát a hívők, a gyülekezet, Krisztus menyasszonya az, aki Krisztussal visszajön. De ezt támasztja alá az is, amit Pál apostol írt a kolosséi gyülekezetnek: (Kol 3:4) „Mikor Krisztus, a mi életünk megjelenik, akkor vele együtt ti is megjelentek dicsőségben.”

   És a második kérdésedre válaszolva: igen, akik itt maradnak a nagy nyomorúság idején, kapnak 7 évet a megtérésre. Igaz, akik akkor hitre jutnak, nagyon sokan mártírok lesznek. Nézd csak meg ezt a verset: „Ezek után láttam: íme nagy sokaság volt ott, amelyet megszámlálni senki sem tudott, minden nemzetből és törzsből, népből és nyelvből… Ekkor megszólalt egy a vének közül, és megkérdezte tőlem: „Kik ezek a fehér ruhába öltözöttek és honnan jöttek?” Ezt mondtam neki: „Uram, te tudod”. Mire ő így válaszolt: „Ezek azok, akik a nagy nyomorúságból jöttek, és megmosták ruhájukat, és megfehérítették a Bárány vérében. (Jelenések 7:9-14) Tehát a nagy nyomorúság során nagyon sokan meg fognak térni, többek között az a 144 ezer zsidó misszionárius tevékenységének eredményeként, akikről szintén a 7. fejezetben olvashatsz. De ne siessünk előre, eljutunk oda is a sorozattal. 🙂

   Ha máskor is van kérdésed, hajrá!