A legnagyobb evangelizációs kampány (Jelenések 7:1-3)

A legnagyobb evangelizációs kampány (Jelenések 7:1-3)„Ezután láttam négy angyalt állni a föld négy sarkán, amint féken tartották a föld négy szelét, hogy ne fújjon szél a földre, se a tengerre, se a fákra. Láttam egy másik angyalt is feljönni napkelet felől, akinél az élő Isten pecsétje volt, és hatalmas hangon odakiáltott a négy angyalnak, akiknek megadatott, hogy ártsanak a földnek és a tengernek, és így szólt: “Ne ártsatok a földnek, se a tengernek, se a fáknak addig, amíg homlokukon pecséttel meg nem jelöljük a mi Istenünk szolgáit”. És hallottam a pecséttel megjelöltek számát: száznegyvennégyezer pecséttel megjelölt Izráel fiainak minden törzséből.” (Jelenések 7:1-4)

Emlékeztek, mi történt az előző versekben? Amikor a Bárány feltörte a föld adásvételi szerződésének első hat pecsétjét, nagy nyomorúság kezdődött, ami végül oda vezetett, hogy a föld lakói feltették a kérdést: „Kicsoda állhat meg?” Ennél fontosabb kérdést talán nem is tehettek volna fel, ugyanis erre a kérdésre az evangélium, a jó hír adja meg a választ. És ez volt az egyik célja az ítéleteknek: hogy felrázza az embereket. Most nagyon sokan közülük készek arra, hogy hallják az evangéliumot.

János négy angyalt lát, akik féken tartják a föld szeleit, hogy ne fújjanak. A szél a Bibliában sokszor az ítélet jelképe. Ebben a fejezetben az ítéletek sora szünetel, és kezdetét veszi a világtörténelem legnagyobb „evangelizációs kampánya”, mégpedig éppen a nagy nyomorúság idején.

Ki ez a 144 ezer elpecsételt szolga? Nem lehet a gyülekezet, mert mint láttuk, mi ekkor már a megváltottak énekét énekeljük Isten trónja előtt. Nem is a Jehova Tanúiról van szó, még akkor sem, ha ezt tanítják magukról. Szerintem ők 144 ezren fiatal zsidó misszionáriusok, akik az egész világon hirdetni fogják az evangéliumot, és Isten védelmét élvezik, hogy az Antikrisztus ne tudjon ártani nekik.

És miért gondolom, hogy misszionáriusok? Mert a következő versek azzal folytatódnak, hogy János lát egy megszámlálhatatlan sokaságot a mennyben, akik a nagy nyomorúságból jöttek, és megfehérítették a ruhájukat a Bárány vérében. Ezért is gondolom azt, hogy a nagy nyomorúság idején lesz megtérés. Sőt, olyan sokan fognak abban az időben megtérni, hogy János megszámolhatatlan sokaságként írja le őket. A korábbi ítéletek tehát megtették a hatásukat, nagyon sokan Istenhez fordulnak.

A 144 ezer munkássága a világ legnagyobb „evangelizációs kampányának” csak a kezdete. Isten még küldeni fog két tanút, és végül egy angyal fogja hirdetni az evangéliumot az égen szállva. A mi Istenünk valóban a végsőkig elmegy, és mindent megtesz, hogy megtérjenek az emberek. Pál apostol „üdvözítő Istennek” nevezi, és ezt írja róla: „azt akarja, hogy minden ember üdvözüljön, és eljusson az igazság megismerésére”.

our_god_saves

Ha tetszett a bejegyzés, iratkozz fel e-mail értesítőmre ide kattintva.