Vigyázz, ragadós! (Jelenések 5:8-14)

Vigyázz, ragadós! (Jelenések 5:8-14)És mikor elvevé a könyvet, a négy lelkes állat és a huszonnégy Vén leborula a Bárány előtt, mindeniknél hárfák és aranypoharak lévén, jóillatokkal tele, a mik a szentek imádságai. És éneklének új éneket, mondván: Méltó vagy, hogy elvedd a könyvet és megnyisd annak pecséteit: mert megölettél, és megváltottál minket Istennek a te véred által, minden ágazatból és nyelvből és népből és nemzetből, És tettél minket a mi Istenünknek királyokká és papokká; és uralkodunk a földön. (Jelenések 5:8-10, Károli)

Gondolkoztatok már rajta, hogy mi történik a meg nem válaszolt imákkal? Van, hogy egy imára szinte azonnal érkezik a válasz, máskor pedig évekig semmi. A gyülekezet például kétezer éve imádkozik így: „jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is”. Ez az ima még mindig válaszra vár – de tudjuk, hogy eljön a nap, amikor Isten meg fogja válaszolni. Az időzítést Isten a kezében tartja, de ne gondoljuk azt, hogy nem hallja, és nem értékeli az imádságainkat. Micsoda kép: az imádságainkat aranypoharakban tartják, és jó illatú füstölőszerhez hasonlítják!

Amikor a Bárány átveszi a tekercset, a mennyben kitör a spontán dicsőítés.  A négy élőlény és a megváltottakat jelképező 24 vén kezdi, de a refréntől becsatlakoznak az angyalok, és végül minden teremtmény a mennyben és a földön, a föld alatt és a tengerben. A dicsőítés ragadós.

worshipÉn úgy érzem, hogy már itt a földön is nagy a felelősségünk abban, hogy mit ragasztunk át egymásra. Ismerek olyan embereket, akik folyton a problémákra néznek, és ezért folyton lehangoltak, és ezt átragasztják másokra is. Viszont, aki Jézusra néz, annak az életéből a dicsőítés fog kiáradni, és ez is ragadós. Sőt, szeretném azt hinni, hogy ragadósabb, mint a csüggedés. Mennyire szüksége van ennek az országnak, és a gyülekezetnek arra, hogy egyre többünkből a dicsőítés törjön elő, és ne a panasz. Egyszerű a recept: Jézuson kell tartanunk tekintetünket. Ezzel gyakorolhatunk erre a nagy, mennyei éneklésre, amiben hitünk szerint hamarosan részt veszünk.

És láttam, és sok angyal hangját hallottam a trónus, az élőlények és a vének körül, számuk tízezerszer tízezer és ezerszer ezer volt; és így szóltak hatalmas hangon: “Méltó a megöletett Bárány, hogy övé legyen az erő és a gazdagság, a bölcsesség és a hatalom, a tisztesség, a dicsőség és az áldás!” És hallottam, hogy minden teremtmény, a mennyben és a földön, a föld alatt és a tengerben, és minden, ami ezekben van, ezt mondta: “A királyi széken ülőé és a Bárányé az áldás és a tisztesség, a dicsőség és a hatalom örökkön-örökké!” A négy élőlény így szólt: “Ámen!” És a vének leborultak, és imádták őt. (Jelenések 5:8-14)

Kapcsolódó ének: Händel – Worthy is the Lamb (Mormon Tabernacle Choir)

Ha tetszett a bejegyzés, iratkozz fel e-mail értesítőmre ide kattintva.